Prijs voor de Vrijheid 2024

ma 25 mrt 2024 - 23:55

Op zaterdagavond 23 maart 2024 kende denktank Libera! de Prijs voor de Vrijheid 2024 toe aan Mia Doornaert, journaliste en columniste bij De Standaard. De uitreiking vond plaats in hotel Hooge Heyde te Kasterlee. 

Barones Doornaert kreeg deze prijs voor haar inzet voor de vrijheid van de pers, de vrijheid van meningsuiting en haar kritische stem in het maatschappelijke debat inzake islamisering, censuur, antisemitisme, politieke correctheid en woke-denken.

De redenen waarom werden uitgelegd in dit persbericht

De uitreiking van deze Libera!-erkenning kreeg aandacht in de media, zowel voor als na het evenement. Mia Doornaert werd hierover geïnterviewd op Radio Klara en op Doorbraak. Haar lezing werd overgenomen in De Standaard en op Hypatia Academia. De uitreiking kwam ook aan bod in Gazet van Antwerpen, in 't Pallieterke, op Wynia's Week en op de nieuwssite van Proximus.

Libera!-voorzitter Vincent De Roeck nam de inleiding voor zijn rekening (tekst).

Trends-journalist Alain Mouton sprak de lofrede uit (tekst).

De laureate Mia Doornaert sprak de traditionele Gustave de Molinari-lezing uit (tekst).

Naar jaarlijkse gewoonte kreeg de laureaat een cartoon van Erwin Vanmol aangeboden. Libera!-penningmeester Kristof Willekens was ceremoniemeester van dienst en sprak het geslaagde avondprogramma aan mekaar.