Diner met Wouter Verschelden

wo 6 dec 2023 - 19:30

Op woensdagavond 6 december 2023 kwam politiek onderzoeksjournalist Wouter Verschelden (BusinessAM) spreken voor Libera! in het Restaurant aan de Stroom (RAS) in Antwerpen. Verschelden werkte voor De Standaard en De Morgen (bij die laatste krant zelfs als hoofdredacteur), stond aan de wieg van Newsmonkey en Newsweek België, en maakte televisie voor de VRT, met o.a. de bijzonder gesmaakte politieke fictiereeks ‘De Zestien’.

Met zijn boek "De doodgravers van België" schreef hij het ultieme relaas van de totstandkoming van de Vivaldi-coalitie in 2020 en in een recenter boek, “Bpost hold-up”, documenteerde hij hoe Bpost er in slaagde om ongezien miljarden euro’s weg te sluizen van de overheid, waarbij hij ook de rol belicht van politici, de grote mediabedrijven, vakbonden en de zuilen.

Profiel Verschelden LiberaZijn dagelijkse nieuwsbrief “Wetstraat Insider” is een must-read voor iedereen die echt wil weten wat er zich in de Wetstraat afspeelt, en Verschelden ging dan ook off-the-record (onder “Chatham House rules”) in op de huidige politieke situatie, waarbij hij ook vooruitblikte op de komende verkiezingen en de interpersoonlijke relaties tussen politici onderling en hun kleine kantjes, omdat die volgens hem wel degelijk een impact hebben op wat er zich wel of niet afspeelt.

Thema’s die hij daarbij besprak waren de kans op een nieuwe staatshervorming, de vraag of N-VA met het Vlaams Belang een coalitie zal sluiten, hoe Sammy Mahdi voorzitter werd van CD&V, wie de volgende Eerste Minister zou kunnen worden en hoe de huidige federale regering het dossier van de subsidies voor krantenbedeling aanpakt. Kortom, opnieuw een geslaagde en boeiende avond.