Penningmeester

Kristof Willekens

Kristof Willekens

Kristof Willekens is expert fiscaliteit, onafhankelijk adviseur public affairs en ondernemerszaken, en praktijkassistent aan de UHasselt.

Hij studeerde rechten aan de FUNDP in Namen en aan de K.U. Leuven. Tijdens zijn studentenjaren in Leuven was hij bestuurslid en politiek secretaris van het LVSV Leuven. Hij was ook jongerenvoorzitter van het Ludwig von Mises Instituut in Brussel.

Hij startte zijn loopbaan als tax consultant bij Deloitte. Daarna ging hij aan de slag op de studiedienst van UNIZO, eerst als juridisch adviseur en later als fiscaal adviseur. Voor UNIZO schreef hij onder andere de vernieuwende dossiers “Een Efficiënte Overheid als Motor voor Welvaart en Welzijn” en “Administratieve Vereenvoudiging, de Aanhouder Wint.” Sinds juli 2018 is hij werkzaam als freelancer.

Hij laat zich graag inspireren door eminente academici als Hendrik Vuye, Wim Moesen, Joep Konings, Lode Vereeck en Boudewijn Bouckaert, en is een aanhanger van de aanbod-economie (supply-side economics). Verder ijvert hij voor een rationale benadering van politieke en maatschappelijke vraagstukken, waarbij steeds aandacht wordt gegeven aan de verborgen kosten of opbrengsten.